FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Facebook
 
Newsletter
Aboneaza-te sa primesti noutatile aparute.
Nume si prenume
E-Mail
Parteneri
Tez Tour
Homelidays
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari

Parteneri


Rezerva acum
Descriere

Informatii de interes turistic

Clima: Climatul insulelor este tropical, fara temperaturi extreme. Aici temperaturile rareori coboara sub 24 grade C sau urca peste 32 grade C. Sunt ferite de actiunea ciclonilor, ceea ce face din Seychelles o destinatie favorabila turismului pe tot parcursul anului. In lunile octombrie si martie insulele sunt batute de vanturile de nord-vest iar marea este in general calma, iar vremea calda si umeda. Ploile uda insulele in special in lunile ianuarie-februarie, in timp ce in perioada mai - septembrie vremea este mai uscata, mai racoroasa.

Poti sa mergi in Seychelles tot timpul anului. Pentru navigatie si surf cel mai bine e sa mergi in mai si octombrie. Pentru scufundari cel mai bine e sa mergi in perioada martie-mai si septembrie-noiembrie. Tarifele la hoteluri sunt mai mari si cazare se poate gasi destul de greu in varf de sezon in perioada decembrie - ianuarie si iulie - august. Si de sarbatorile de Paste hotelurile pot fi ocupate.

Locatii de interes turistic:

Posibilitatile de petrecere a timpului sunt nelimitate: plaja pe nisipurile deosebit de fine, odihna la umbra palmierilor sau inot si skorkelling in apele linistite ale golfurilor. Recifurile de corali, unele dintre cele mai mari din lume, formeaza lagune superbe. Broastele testoase gigantice de uscat, precum si mii de specii de pasari incanta ochii turistilor. Seychelles este singurul loc din lume unde se gasesc palmieri coco de mer, monument Unesco.

Obiective turistice: manastirea Catolica Zamislirea Ingerilor, construita la inceputul secolului XX, templele alb-albastre ale sud-indienilor, piata picturala si gradina botanica. Perla insulelelor Seychelles, simbolul lor, care se gaseste pe stema tarii, este palmierul de Seychelles sub forma de evantai, sau cocosul marin. Acest palmier creste doar pe insula Praslin.

Plajele din Seychelles sunt pline de localnici, copii care se joaca in nisip, oameni cu barci care pleaca sau vin de la pescuit si le place foarte mult prezenta turistilor. Seychelles este un muzeu viu de istorie naturala si un sanctuar al catorva dintre cele mai rare specii de flora si de fauna de pe pamant. Este singurul loc din lume unde se pot gasi specii endemice unice cum sunt coco-de-mer, copacul-meduza sau specii de pasari pe cale de disparitie.

Seychelles este de asemenea caminul sitului de patrimoniu mondial Unesco Aldabra, cel mai intins coral de atoli, si Praslina Vallee de Mai, despre care se spune ca ar fi locul original al Gradinii Edenului.

Categoric cele mai importante sunt plajele. Foarte multe dintre ele nu sunt atinse de om si sunt foarte linistite.

Mahe cea mai mare insula din Seychelles( 155 km) si centrul economic si politic al lui Seychelles, dar si-a pastrat farmecul si frumusetea naturala.In Mahe se afla capitala tarii orasul Victoria. Exista peste 75 de plaje risipite pe toata intinderea insulei. Plajele sunt idilice, cu nisip fin, marginite de palmieri. Nordul si estul insulei sunt cele mai locuite, si tot aici se afla si aeroportul international, deschis in 1971.

Principalele obiective turistice sunt: orasul Victoria, al carui tur se poate face pe jos - cel mai important punct turistic este Turnul cu ceas; cel mai inalt varf din Mahe, Morne Seychellois, are 905 m si se afla in Parcul National Morne Seychellois; in sudul si vestul insulei - Parcul national Baie Ternay Marine si Parcul National Port Launay Marine; in afara insulei se afla Parcul National Ste. Anne Marine, Conception Island, Insula Therese, Insula Anonima si Insula Silhoutte. Padurile din Mahe au plante endemice rare ce se gasesc doar in Seychelles, cum ar fi specii unice de orchidee si planta carnivora pitcher. O parte dintre aceste se pot vedea in Gradina Botanica.

Observarea pasarilor este de asemenea o atractie foarte raspandita in Seychelles, in insule traind unele dintre cele mai rare si valorease specii. Cel mai potrivit loc este pe Insula Cousin, de doar 1 km diametru, casa a peste 300 de mii de pasari. Seychelles detine de asemenea galerii de arta, case coloniale in stil creol, iar insula principala din Mahe are sase muzee, o gradina botanica si cateva monumente nationale.

Praslin este cea de-a doua insula ca marime (38 km) din Seychelles. Este impartit in doua districte administrative: Baie Sainte Anne si Grand Anse (Praslin). Principalele asezari sunt Baie Sainte Anne, Anse Volbert si Grand Anse. Praslin este cunoscuta ca o destinatie turistica, cu multe plaje si hoteluri. Are de asemenea terenuri cu paduri tropicale, cu pasari precum Seychelles Bulbul si papagalul negru. Rezervatia naturala Valee de Mai este cunoscuta pentru unicele sale coco de mer si vanilla orchidee. Cele mai multe hoteluri din Praslin sunt mici, cu putine exceptii, precum Berjaya Praslin Beach Resort, Paradise Sun, L Archipel, La Reserve si Coco de Mer. Toate hotelurile din Praslin ofera standarde inalte de confort si majoritatea sunt cabane sau bungalow-uri.